Biologische koffie

Biologische koffie

Biologische koffie is een soort koffie waarbij de koffiebonen zo min mogelijk worden bewerkt. Hierbij wordt het gebruik van bestrijdingsmiddelen en synthetische stoffen vermeden. Ook worden duurzame verpakkingen van koffie gebruikt. Maar hoe wordt precies biologische koffie geproduceerd? En wat zijn de voordelen voor jou?

Productie van biologische koffie

In tegenstelling tot normale koffie, wordt biologische koffie op een heel andere manier geproduceerd. Bij biologische teelt gebruiken de boeren organische compost van boombladeren, snoeisel en koemest. Dus er is geen sprake van kunstmest. Er wordt op natuurlijke wijze ziekten en insecten bestreden en de boeren wieden met de hand. Daardoor worden deze arbeiders niet aan chemische middelen blootgesteld en je vindt geen resten in jouw kopje koffie.

Voordelen voor jouw gezondheid

Er zijn ontzettend veel voordelen van biologische koffie. Hieronder geven we jou een aantal redenen waarom deze koffie goed is om te drinken.

Geen bestrijdingsmiddelen

Doordat er geen chemische stofjes voor de productie van bio koffie worden gebruikt, zul je een kopje koffie maken die vrij is van synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor heb jij niet alleen gezonde koffie, maar je helpt ook het milieu.

Uitstekende smaak

Horen alle echte koffieliefhebbers alleen zwarte koffie te drinken voor de beste smaak? Nee, niet echt. Sterker nog, bio koffie is veel lekkerder dan normale koffie. De koffie groeit op eigen kracht en is op natuurlijke wijze bemest. In andere woorden, je proeft alleen maar koffie.

Terug naar overzicht

Top aanbieders

1 Koffietheeplaza
2 Koffietheeplaza
3 Koffietheeplaza
4 Koffietheeplaza
5 Koffietheeplaza
6 Koffietheeplaza
© Koffiewinkelonline.nl 2024 / Partners / Privacy & Disclaimer / Sitemap