Soorten koffie

Welke koffiesoorten zijn er allemaal? Als je graag een echte koffiekenner wilt worden, is het erg belangrijk om de verschillende soorten koffie te kennen. Er zijn immers meer dan 100 soorten koffiebonen waaruit je kunt kiezen en zelf een melange kunt maken. Indien je deze uitdaging graag wilt aangaan, raden we jou aan om de onderstaande soorten koffie door te nemen voor een heerlijk kopje koffie.

Populairste soorten koffie in de wereld

In de wereld zijn er tientallen koffiesoorten waaruit je kunt kiezen. Van hele chique koffie die in de Middelandse Zee wordt geschonken tot klassieke koffiedrankjes die in het Midden-Oosten met aandacht worden bereid, je kunt overal hele lekkere koffie drinken. Wil je graag bekende soorten koffie drinken om goed kennis te maken met de koffiewereld? Lees verder om meer ter weten over de wereldwijdbekende koffiedrankjes!

Espresso

Dit is wellicht een van de meest gedronken soorten koffie. Espresso is een klein kopje zeer geconcentreerde koffie die onder hoge druk water wordt geproduceerd. Dit wordt aangeboden in een doppio of dubbele espresso. Je herkent een goede espresso aan de crèmelaag, ook wel crema genoemd, bovenop de koffie. De smaak van een espresso is een samenstelling van zoet, bitter en zuur. Als je verschillende soorten koffiebonen, zoals Robusta of Arabica bonen, gebruikt, kun je zelf nieuwe mengsel ontdekken. In tegenstelling tot de rest van de wereld wordt er zelden espresso gedronken in Nederland. Dit komt omdat veel mensen niet op de hoogte zijn over hij zij een perfecte espresso kunnen maken.

Latte macchiato

In het Italiaans staat 'macchiato' voor 'bevlekt' en 'latte' voor 'melk'. Bij een latte macchiato wordt een espresso shot aan de melk toegevoegd en niet andersom. Het is erg belangrijk om melk aan jouw latte macchiato toe te voegen, omdat er anders geen smaak is aan jouw koffiedrankje. Om deze reden werken barista's regelmatig met volle, biologische melken.

Cappuccino

Dit is met afstand een van de bekendste koffiesoorten ter wereld. Dit drankje bestaat uit gelijke delen van espresso, melk en melkschuim. Als je een heerlijk kopje cappuccino gaat maken, moet je een goede basis hebben. Dit is een goed gemaakte espresso en verder moet je uitstekend melk opschuimen. Daarnaast moet je voor de lekkerste cappuccino altijd volle melk gebruiken. In Italië kun je het beste cappuccino tussen 08:00 en 11:00 drinken.

Caffè lungo

In tegenstelling tot de andere koffiesoorten moet je bij een caffè lungo de doorlooptijd van het water verlengen. Zo is de doorlooptijd voor een normale espresso 25 seconden en bij een caffè lungo 1 minuut. Daardoor heb je een zwakkere espresso met onaangename bitters of zuren in de smaak.

Top aanbieders

1 Koffietheeplaza
2 Koffietheeplaza
3 Koffietheeplaza
4 Koffietheeplaza
5 Koffietheeplaza
6 Koffietheeplaza
© Koffiewinkelonline.nl 2024 / Partners / Privacy & Disclaimer / Sitemap