Leuke en interessante koffie weetjes!

Iedereen drinkt elke dag heel veel kopjes koffie. In eerste instantie zou je niet stilstaan over hele interessante koffie weetjes die jij met anderen kunt delen. Wist je bijvoorbeeld dat tijdens het branden van koffiebonen meer dan 800 geur- en smaakstoffen vrijkomen? En dat 58% van de Nederlandse bevolking het eerste kopje koffie al voor 08:00 drinkt? Ben je benieuwd naar andere leuke en spraakmakende koffie weetjes? Lees verder om een echte kenner te worden van de koffiewereld!

10 spraakmakende koffie weetjes!

Als jij gedacht had dat er geen leuke koffie weetjes zijn, dan heb je het mis. Tegenwoordig is koffie onmisbaar voor iedereen.

Ontdekt door een geit

Het klinkt heel erg raar, maar het is waar. Koffie werd door een geit ontdekt. In de negende eeuw merkte de jonge geitenhoeder Kaldi dat zijn geiten zich vreemd gedroegen toen ze koffievruchten aten. Uit nieuwsgierigheid probeerde hij zelf een aantal vruchten ervan te drinken.

Met koffie leef je langer en gezonder!

Het is bewezen dat koffiedrinkers een lager risico hebben op Parkinson, type 2 diabetes en hart- en vaatziekten, omdat deze door antioxidanten worden aangevallen. Ook heeft 65% van de koffiedrinkers minder kans op Alzheimer, wat echt bijzonder is omdat het de grootste oorzaak is van dementie.

Een van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld

Dit is misschien geen verrassend weetje, maar het is leuk om te vermelden dat de koffie een van de meest verhandelde grondstoffen is. Meer dan 60% van de wereldbevolking drinkt elke dag een kopje koffie bij bekende en onbekende koffiebedrijven, zoals Starbucks en Costa.

Koffie is meerdere keren illegaal verklaard

Koffie is in drie verschillende culturen illegaal verklaard. In de 16de eeuw werd het voor het eerst illegaal verklaard in Mekka. Dit verbod gold 30 jaar totdat wetenschappers en juristen er samen uitkwamen na een aantal debatten. De tweede keer was in Europa. Toen verbood Charles II koffiehuizen om de rebellen van dat moment tegen te drukken. Dit was een mislukte poging, omdat de mensen heel hard koffie nodig hadden. De laatste keer was in 1677. Frederik de Grote had drank verboden, want hij maakte zich zorgen om de economische gevolgen van het land.

Meer dan 500 koffiesoorten in de hele wereld

In de wereld zijn er meer dan 500 soorten koffie. Niettemin worden alleen arabica en robusta voor commerciële doeleinden gebruikt.

Vet verbranden

Een van de meest bijzondere koffie weetjes is het gevolg van cafeïne op jouw metabolisme. Volgens verschillende studies verband je meer vet als je koffie drinkt, want het metabolisme wordt met 10% verhoogd.

De duurste koffie wordt van poep gemaakt

Van alle koffie weetjes die je hebt gelezen, is deze wel raar om te horen. De duurste koffie ter wereld wordt van olifantenpoep gemaakt en Black Ivory, de naam van dit drankje, kost 45 euro per kopje. Ook wordt Luwak, een andere dure koffie, op een hele opmerkelijke manier geproduceerd. Hiervoor worden eerst koffiebonen aan de civerkat gevoerd en vervolgens uit de ontlasting gefilterd. In het lichaam van dit dier krijgt de koffie namelijk meer smaak en deze koffie kost meer dan 150 euro per 100 gram.

Vermindering van de smaak

Wist je dat melk en suiker de echte smaak van de koffie vervlakken? Toch kun je dit het beste aan echte koffieliefhebbers aanbieden, want schuimig gestoomde of voorverwarmde melk maakt een kopje koffie helemaal compleet.

Koffie klinkt voor iedereen bekend

In eerste instantie zou je niet denken dat koffie in alle talen begrijpbaar is, maar dit is wel het geval! In ieder land kun je eenvoudig een kopje koffie bestellen, omdat het woord 'koffie' vrijwel overal hetzelfde klinkt.

De hele dag cappuccino drinken

In traditionele landen wordt cappuccino als een vast onderdeel van het ontbijt beschouwd. Zo drinken Italianen en Duitsers elke ochtend minstens één kopje koffie om de dag te beginnen. Daarna is het heel gewoonlijk om cappuccino te blijven drinken.

Top aanbieders

1 Koffietheeplaza
2 Koffietheeplaza
3 Koffietheeplaza
4 Koffietheeplaza
5 Koffietheeplaza
6 Koffietheeplaza
© Koffiewinkelonline.nl 2024 / Partners / Privacy & Disclaimer / Sitemap