Cafeïnevrije koffie

Cafeïnevrije koffie

Is er altijd sprake van 100% cafeïnevrije koffie? Nee, dat is niet het geval. Natuurlijk doorloopt deze koffie een proces, waardoor het bijna geen bonen meer bevat. In Europa moet een decafé, een andere naam voor cafeïnevrije koffie, 99,7% vrij zijn van koffie. Dus een kopje koffie kan gemiddeld 2 tot 4 milligram cafeïne bevatten. Aangezien Arabica koffiebonen minder cafeïne bevatten dan Robusta koffiebonen, worden de bonen van het eerstgenoemde merk regelmatig gebruikt voor de productie van decafé. Maar, hoe wordt een koffie zonder cafeïne gemaakt? En wat zijn de voordelen voor jou?

Hoe maak je een koffie zonder cafeïne?

Er zijn verschillende manieren om koffiebonen cafeïnevrij te maken. Aan de ene kant kun je de groene koffiebonen in een extractiemiddel laten weken. Dit proces wordt opnieuw gedaan totdat de cafeïne is opgelost. Vervolgens wordt het oplosmiddel verwijderd. Aan de andere kant kun je de koolzuurmethode volgen. Bij deze milieuvriendelijke methode worden koffiebonen in water gedompeld. Daarbij zwellen de bonen en de cafeïne wordt mobiel gemaakt. Daarna wordt de cafeïne met koolzuur onder hoge druk opgelost. Later worden de bonen gedroogd en hierbij wordt het koolzuur verdampt. Doordat dit proces voor de branding gebeurt, zul je niks van de smaak merken in jouw koffie zonder cafeïne.

Voordelen voor jouw gezondheid

Wist je dat cafeïnevrije koffie ontzettend goed is voor jouw gezondheid? Hieronder geven we jou een aantal leuke weetjes van deze soort koffie en waarom je dit drankje zou moeten uitproberen.

Voorkomen van ziektes

Als je deze koffie gaat drinken, wordt de kans kleiner op ziektes zoals reuma, diabetes, en artritis. Ook hoef je je minder zorgen te maken over de kansen op diabetes type 2 bij deze soort koffie. Dit komt allemaal omdat cafeïnevrije koffie fosfor bevat. Dit stofje verbetert het geheugen van de hersenfuncties. Daarnaast zorgt ijzer voor de hernieuwing van bloedcellen en het verbeteren van de bloedsomloop. Daardoor voorkom je ziektes, zoals Parkinson en Alzheimer.

Verlaging van het cholesterolgehalte

Doordat koffie zonder cafeïne ontzettend veel kalium bevat, zal er een veel betere bloedsomloop zijn. Er worden immers bloedpropjes voorkomen. Als gevolg daarvan blijft jouw bloeddruk in orde en je zult minder kans op hartproblemen hebben.

Terug naar overzicht

Top aanbieders

1 Koffietheeplaza
2 Koffietheeplaza
3 Koffietheeplaza
4 Koffietheeplaza
5 Koffietheeplaza
6 Koffietheeplaza
© Koffiewinkelonline.nl 2024 / Partners / Privacy & Disclaimer / Sitemap