Handleiding koffiemachine

Handleiding koffiemachine

Iedere koffiemachine is anders gebouwd. Om deze reden kan het lastig zijn om een algemene handleiding voor koffiemachines te schrijven. Niettemin zijn er een aantal tips die je kunt volgen om niet alleen jouw koffiemachine te ontkalken, maar ook om de smaak van jouw koffie te behouden. Hieronder geven we jou een aantal punten uit elke koffiemachine handleiding, zodat jij altijd de lekkerste koffie kunt serveren.

Koffiemachine ontkalken

Zo nu en dan kan de doorstroombuis van de koffiemachine verstopt raken door kalk, waardoor het water slecht doorloopt. Daarom is het aangeraden om regelmatig jouw koffiemachine te ontkalken. Het koffiezetapparaat zal hierdoor niet alleen voor een lange tijd meegaan, maar de koffie zal ook goed blijven smaken. Let op! Je hoeft niet elke koffiemachine regelmatig te ontkalken, want dit is afhankelijk van de hardheid van het water. Ook hangt dit af van het koffiezetapparaat. In de handleiding van elke koffiemachine is het advies van de fabrikant bijna altijd vermeld. Als je er geen informatie over vindt, kun je het beste jouw koffiezetapparaat minimaal eens per kwartaal ontkalken.

Hieronder vermelden we de stappen in het algemeen:

  1. Maak het waterreservoir leeg en schoon. Verwijder eventueel de kalkfilter.
  2. Vul het reservoir met het ontkalkingsmiddel tot de hoeveelheid die wordt aanbevolen. Verder moet je het met water bijvullen.
  3. Plaats het waterreservoir terug en plaats een grote kom onder de koffie-uitloop.
  4. Laat het koffieapparaat doorlopen totdat het waterreservoir leeg is. Zet het speciale ontkalkingsmiddel in indien het op de machine zit.
  5. Maak de kom leeg en plaats hem daarna opnieuw onder de uitloop.
  6. Spoel alles na met een reservoir met vers water.

Koffiezetapparaat onderhouden

In de handleiding van elke koffiemachine staat dat dit apparaat niet meer doorloopt. Elk koffiezetapparaat heeft immers een waterslangetje dat met de doorloopverwarmer is verbonden. Dit slangetje kan losraken indien je het waterreservoir vult en het apparaat aan staat. Volgens de handleiding van elke koffiemachine is het erg makkelijk om het waterslangetje op zijn plaats te duwen. Voordat je dit doet, kun je het beste het koffiezetapparaat goed drogen, omdat het slangetje slecht kan blijven zitten. Als het waterslangetje goed is bevestigd en er geen water door de machine loopt, kun je kijken of alles in orde is. Op deze manier weet je of het ontkalken van de koffiemachine goed is gegaan. Als er een foutje is geweest kun je het waterslangetje, dat soms ook een groene aanslag aan de binnenkant van de slang heeft, loskoppelen en in het water laten weken. Daarna knijp je voorzichtig in het slangetje, zodat je de groene aanslag eruit duwt.

Terug naar overzicht

Top aanbieders

1 Koffietheeplaza
2 Koffietheeplaza
3 Koffietheeplaza
4 Koffietheeplaza
5 Koffietheeplaza
6 Koffietheeplaza
© Koffiewinkelonline.nl 2024 / Partners / Privacy & Disclaimer / Sitemap